Nyíregyháza hírei

2013.11.22. 16:54

Egy pont a kontakthoz

Nyíregyháza - Nyíregyházi irodával bővült a megyei fiatalokat támogató hálózat.

Nyíregyháza - Nyíregyházi irodával bővült a megyei fiatalokat támogató hálózat.

Az Új Nemzedék Plusz program intézményfejlesztésének eredményeként, európai uniós támogatással megnyitott az ifjúságsegítő Kontaktpont hálózat irodája Nyíregyházán, a Korzó Bevásárlóközpont „B” épületrészének második emeletén.

Ötödik a sorban

A pénteki átadón dr. Mihalovics Péter új nemzedékért felelős miniszteri biztos elmondta: a megyei szinten szerveződő, ifjúsági kezdeményezéseket összefogó Kontaktpont hálózat az ősz folyamán 19 megyeszékhelyen, valamint a főváros két oldalán, Budán és Pesten nyitja meg irodáit, a nyíregyházi a sorban az ötödik.

– A program egyik célja, hogy hiteles információszolgáltatással, személyes, professzionális tanácsadással segítse a fiatalok továbbtanulását, pályaválasztását, karriertervezését, munkakeresést, valamint ösztönözze az ifjúsági közösségek létrejöttét. Ezt kiszolgálva irodák az oktatási intézményekkel és ifjúsági civil szervezetekkel szoros együttműködésben, illetve a helyi ifjúsági kezdeményezéseket összefogva sajátos összekötő ponttá, befogadó kreatív térré alakulnak – részletezte a miniszteri biztos, s hozzátette: a hálózat segítségével egy hosszú távon is működőképes rendszer alakulhat ki, amely összehangolja az állami és a civil szektor szereplőinek munkáját az ifjúságot érintő közügyek mentén, hogy azok egymást erősítve tudják előmozdítani a fiatalok, az új nemzedék érdekét. A fiatalok 14–30 év közötti szaktanácsadóktól kérhetnek segítséget.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az iroda pályaorientációs tanácsadásának fontosságát hangsúlyozta, hiszen sikeres együttműködés esetén több fiatal marad és dolgozik majd a jövőben a megyeszékhelyen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!