Nyíregyháza hírei

2013.11.27. 11:28

Elkészült a megye területfejlesztési programja

Nyíregyháza – A területi operatív program tervezési főösszege 46 milliárd, a kistérségi 24, míg a megyei jogú város keretösszege 14 milliárd forint – sorolta az új uniós (2014-2020) fejlesztési ciklus főbb számait dr. Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke.

Nyíregyháza – A területi operatív program tervezési főösszege 46 milliárd, a kistérségi 24, míg a megyei jogú város keretösszege 14 milliárd forint – sorolta az új uniós (2014-2020) fejlesztési ciklus főbb számait dr. Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke.Hozzátette: a hétéves időszak fő prioritása a vállalkozásfejlesztés, éppen ezért a megyében több helyszínen tartanak vállalkozói fórumot azért, hogy tájékoztassák a régió vállalkozásait és felmérjék az igényeket, lehetőségeket.

Vásárosnaményban már voltunk, ma Mátészalkán lesz egy fórum, Kisvárdára, Fehérgyarmatra, Nyírbátorba és Nyíregyházára pedig még ellátogatunk.

Dr. Papp Csaba megyei jegyző kiemelte: odafigyelnek arra, hogy párhuzamos fejlesztések ne legyenek, és rámutatott arra, hogy a határmenti együttműködésből is állnak még rendelkezésre fejlesztési források.

– Nyolc megyére 60 milliárd forint jut erre a célra – nyomatékosított a jegyző. A Megyei Értéktár Bizottság legújabb programjáról Lakatosné dr. Sira Magdolna, a bizottság elnöke szólt. – Életre hívtuk az „ifjú értékőr” elnevezésű kezdeményezést, melynek keretében megyei középiskolások végezhetik el közösségi szolgálati munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!