Nyíregyháza hírei

2013.11.18. 08:34

Illegális migránsok a kamionban

Három külföldi férfi rejtőzött el egy lengyel kamion pótkocsijában - adta hírül a police.hu.

Három külföldi férfi rejtőzött el egy lengyel kamion pótkocsijában - adta hírül a police.hu.A rendőrség ügyeletére 2013. november 16-án délelőtt érkezett bejelentés, hogy a 4-es számú főút 264. kilométerszelvényében Császárszállás külterületén egy parkolóban álló lengyel honosságú kamion pótkocsijából három férfi, miután belülről kivágták a ponyvát kiugrottak és elfutottak.

Az Újfehértói Rendőrőrs járőrei a két szír és egy török állampolgárságú férfit még Császárszálláson elfogták és a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították. Közben a Készenléti Rendőrség járőrei elfogták a kamion lengyel állampolgárságú sofőrjét és előállították a rendőrkapitányságra. Az illegális migránsok elmondták, hogy Törökországból Németországba akartak eljutni ezért több ezer eurót fizettek egy ismeretlen férfinak. A kamion sofőrje azt mondta nem tudta, hogy a pótkocsiban emberek bújtak el.

A három külföldi férfi ellen, akik az államhatárt illegálisan lépték át idegenrendészeti eljárás indult. A Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya az ügyben ismeretlen tettes ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!