Nyíregyháza hírei

2013.11.25. 11:27

Jobbik-sajtótájékozató | A Jobbik szerint mutyigyanúsak a pénztárgépcserék

Nyíregyháza – A kormánynak két évvel ezelőtt le kellett volna ülnie egy csendes sarokba, és alaposan átgondolni, mikor és miként akarja modernizálni a pénztárgépek világát – mondta Bakó József.

Nyíregyháza – A kormánynak két évvel ezelőtt le kellett volna ülnie egy csendes sarokba, és alaposan átgondolni, mikor és miként akarja modernizálni a pénztárgépek világát – mondta Bakó József. A Jobbik megyei elnöke rámutatott: a sokadik céldátumon vagyunk túl, a kereskedelmi szektor bizonytalan és becsapott. – Már az is nonszensz, hogy nem az állam viseli a 200 ezer forintos pénztárgépcserék teljes költségét, minden átállásra kötelezett vállalkozással bekötési díjat fizettet, nem beszélve az üzemben tartáshoz nélkülözhetetlen havi mobilinternet-tarifáról.

Gond van a megrendelésekkel is, a napokban ugyanis az engedélyezési hivatal indoklás nélkül visszavonta az egyik népszerű pénztárgép-típust, nehéz helyzetbe hozva ezzel azt a 80-85 ezer vállalkozást, aki már leadta megrendelését erre a gépre. A NAV folyamatos ellenőrzéseket végez, és szigorúan bírságolja a mulasztókat. Úgy tűnik, a föld- és a trafikmutyi után az orrunk előtt zajlik a pénztárgép-piac újrafelosztása! – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!