Nyíregyháza hírei

2013.11.29. 09:42

Jubilál az Igrice táncegyüttes

Nyíregyháza - Az együttes ünnepi műsorának vendége lesz többek között a 4 For Dance és Makó Péter a Csík Zenekarból.

Nyíregyháza - Az együttes ünnepi műsorának vendége lesz többek között a 4 For Dance és Makó Péter a Csík Zenekarból.

A nyíregyházi Igrice Néptáncegyüttes november 30-án ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, mely alkalomból szombaton 18 órától Adventi Mese címmel két felvonásos, egész estés gálaműsort ad a Bujtosi Szabadidő Csarnokban.

Táncház a mulatni vágyóknak

Az adventi hangulatot, a téli néphagyományokat, a népi mulatságot és a fergeteges táncokat kedvelők számára felejthetetlen élménynek ígérkezik ez az igazán aktuális és különleges produkció. A többszörös nívódíjas Igrice hét zenésszel és hetven táncossal állítja színpadra a gazdag adventi népszokásokat, megfűszerezve ezt egy bájos szerelmi történettel, valamint olyan remek vendégművészekkel, mint a 4 For Dance és Makó Péter a Csík Zenekarból.

Lesz itt bú és derű, csalódás és szerelem, a rendezők és a tánckar két felvonásban kápráztatják el, majd ringatják karácsonyi hangulatba a nézőket. A műsor végén a szucsági (kalotaszegi) adatközlők is táncra perdülnek, majd hajnalig tart a táncház, ahol élő népzenei kíséretre, az együttes tagjaival közösen rophatják a mulatni vágyók.

Belépőjegyek a Váci Mihály Kulturális Központban, a Turisztikai Irodában, valamint a rendezvény napján 15 órától a helyszínen kaphatók. Hat éven aluli gyermekeknek a belépés díjtalan (további információ: www.igrice.hu).

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!