Nyíregyháza hírei

2013.11.08. 12:02

MSZP-sajtótájékoztató: Félsiker a családi adókedvezmény kiszélesítése

Nyíregyháza - Félsikerként értékelte dr. Veres János, a szocialista párt megyei elnöke azt, hogy a Fidesz jövő évtől kiszélesíti a családi adókedvezményt.

Nyíregyháza - Félsikerként értékelte dr. Veres János, a szocialista párt megyei elnöke azt, hogy a Fidesz jövő évtől kiszélesíti a családi adókedvezményt. Mint mondta: üdvözlendő, hogy az eddigi családi adókedvezmény már az egyéni járulékok terhére is igénybe vehető lesz, ám ez a családtámogatás sem nyújt megfelelő alapot a családtervezéshez, a negatív adó lenne az ideális megoldás.

– Igaz, hogy a családi adókedvezményt a gyermekeket nevelő családok teljes körére kiterjesztik (900 ezer családra a jelenlegi 600 ezerrel szemben), csakhogy az alacsony jövedelmű háztartások (minimálbérből, közmunkából élők) – Szabolcs megyében mintegy 50 ezer gyermek esetében – 2014-től sem tudják majd teljes mértékben visszaigényelni az adókedvezményt, mivel közel sincs annyi adófizetési kötelezettségük, mint a tehetősebb családoknak. A Fidesz ezzel a lépéssel kvázi beismerte, hogy 3 éve rossz döntést hozott, igazságtalan rendszert épített ki, de helytelenül választotta meg a hiba korrigálásának módját – jelentette ki a volt pénzügyminiszter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!