Nyíregyháza hírei

2013.11.11. 16:51

Nem kötelező, de hasznos a poroltó

Nyíregyháza - A gépjármű tüzek megelőzése érdekében tűzoltási bemutatót szervezett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hétfő délelőtt a Kőlaposon lévő bázison. A bemutatón egy "roncsautó" műszerfalának és motorterének begyújtásával szemléltették a gépjárművekben keletkezett tüzek égési tulajdonságait, oltási lehetőségeit.

Nyíregyháza - A gépjármű tüzek megelőzése érdekében tűzoltási bemutatót szervezett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hétfő délelőtt a Kőlaposon lévő bázison. A bemutatón egy "roncsautó" műszerfalának és motorterének begyújtásával szemléltették a gépjárművekben keletkezett tüzek égési tulajdonságait, oltási lehetőségeit. Leskovics Zoltán tű. őrnagy tájékoztatásul elmondta, hogy Magyarországon nem kötelező tartozéka a gépjárműveknek a kézi tűzoltó készülék, vagy ismertebb nevén a porral oltó, azonban a bemutatón látni lehet, hogy mennyire hatékony eszköze az elsődleges beavatkozásnak. A gépkocsi tüzek keletkezési helye általában a motortér, ahol az üzemanyagrendszer hibájából kerül éghető anyag a felhevült motorra, vagy valamilyen zárlat okozza az utastérben. A tavalyi esztendőben 33, idén eddig 22 esetben vonultak a katasztrófavédelem tűzoltói olyan káresethez, ahol gépkocsiban keletkezett tűz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!