Nyíregyháza hírei

2013.11.21. 13:13

Társai érdekeit védi a jövőben

Nyíregyháza - Az új diákpolgármester szerint kiemelkedően fontos az önkéntesség, az ifjúsági munka és a jótékonykodás.

Nyíregyháza - Az új diákpolgármester szerint kiemelkedően fontos az önkéntesség, az ifjúsági munka és a jótékonykodás.

Beiktatták Nyíregyháza új diákpolgármesterét november 20-án, szerdán délben. A két évre a városi középiskolák delegáltjai és a szakmai zsűri által megválasztott ifjú képviselő egy könnyed hangvételű, játékos, egyben rátermettségét, elképzeléseit, valamint lexikális tudását és kommunikációs készségét feltáró feladatsor megoldása után Jászai Menyhért, a megyeszékhely alpolgármestere segítségével tett esküt arra, hogy minden erejével a diákság érdekeinek érvényesítésére fog törekedni.

Édesapja nyomdokaiba lépne

A megtisztelő posztért Egri Dóra Vivien, a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola tanulója és Bagoly Vivien, a Kölcsey Ferenc Gimnázium diákja szállt harcba egy hat fordulós verseny keretében, melynek része volt egy három perces bemutatkozás, egy szituációs játék, melyben egy bankigazgatót kellett meggyőzniük arról, hogy támogassa az általuk szervezett ifjúsági rendezvényt. (A pénzintézet vezetőjét Illyés Ákost, a Móricz Zsigmond Színház színésze személyesítette meg).

Ezt követően meg kellett tervezniük egy olyan programot, melynek egy fix költségvetésből ki kellett jönnie, végül kortes beszédeikben megfogalmazhatták, mik a terveik az előttük álló egy évre. A feladatokat az EU-val, a Mustárház tevékenységével és Nyíregyházával kapcsolatos villámkérdések szakították meg. A diákok és a zsűri pontozása alapján végül a Kölcsey Gimnázium tanulója, Bagoly Vivien állhatott büszkén diáktársai elé.

– Iszonyatosan izgultam, előző éjjel nem is aludtam! – osztotta meg velünk az újdonsült diákpolgármester fülig érő mosollyal az arcán, akinek az elkövetkező két esztendőben minden ifjúságot érintő kérdésben döntést kell hoznia, és ő képviseli a jövőben a diáktársai érdekeit. A kérdésre, hogyan jött az ötlet, elmondta: családi indíttatásra.

– Apukám sokáig volt Nyírtura első embere. Mindig is motoszkált bennem a gondolat, hogy a nyomdokaiba lépnék, ezért amikor jött ez a lehetőség, úgy éreztem, nem hagyhatom ki. Apa is mindenben támogatott.

Hetente egyszer fogadónap

Amikor Vivien szakmai terveiről érdeklődtünk, néhány mondatban összefoglalta a programját.

– Szeretnék megszervezni egy olyan diáknapot, ami közelebb hozza egymáshoz a nyíregyházi fiatalokat, hogy jobban megismerhessék egymást, ugyanis szinte egyáltalán nincs átjárás az iskolák között, amin változtatnunk kell. A terveim között szerepel még többek között a tehetségek felkutatása, a tanulási nehézségekkel küzdő társaink segítése, éppen azért bárki, akinek problémája van, legyen az iskolával, támogatásokkal, tanulmányokkal kapcsolatos gond, nyugodtan fordulhat hozzám.

Viviennek hetente egyszer van fogadónapja a Mustárházban.

– Van ott egy kis irodám, ahol örömmel látom a diáktársaimat, nyitva áll az ajtóm mindenki előtt, mert nekem fontos a fiatalok véleménye, hogy mi aggasztja őket, ahogy nyitott vagyok az építő jellegű kritikára, a jó ötletekre is.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!