Nyíregyháza hírei

2013.11.11. 13:58

Téli üzemmódba kapcsolt a közútkezelő

Nyíregyháza - A Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 1-jétől a nem koncessziós autópályák üzemeltetési feladatait is ellátja.

Nyíregyháza - A Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 1-jétől a nem koncessziós autópályák üzemeltetési feladatait is ellátja. A szerkezeti átalakítás révén országosan közel 31 ezer kilométeren végzi el a téli hóeltakarítási feladatokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amely a tavaly megkezdett géppark-korszerűsítési programját az idén is folytatta, így mintegy 90 új céleszközt tud bevetni.

– Hivatalosan november 10-e óta már téli üzemmódban dolgoznak a Magyar Közút szakemberei. A cég elsődleges feladata ebben az időszakban a hóeltakarítás és a síkosságmentesítés, valamint megfelelő időjárási körülmények között a téli kátyúzás. Azért, hogy a társaság ezen feladatait hatékonyan el tudja látni, a következő hónapokra több mint 440 fővel növelte munkavállalóinak számát, így közel 4000-en dolgoznak váltott műszakokban közvetlenül a téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján – közölte Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető.


Szamos István: Alapvető elvárás a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtése


A szabolcs-szatmár-beregi gépszemle után egy héttel polgármesterek és szakemberek vettek részt a megyei központi tájékoztatón, az igazgatóság Búza téri tárgyalójában.

– November 4-től április 30-ig 42 közfoglalkoztatottnak biztosítunk munkalehetőséget, december 2-től március 31-ig pedig további 110 fő képzését tesszük lehetővé – jelentette ki Szamos István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója. Elhangzott, hogy melyek a fő stratégiai üzemeltetési-fenntartási irányok: a téli tisztítási feladatok ellátása, az útmenti növényzet gondozása, az utak víztelenítése a vízelvezető rendszerek karbantartásával, valamint a burkolatjavítások. A közútkezelővel szemben az alapvető elvárás a biztonságos közlekedés feltételeinek a lehetőségek szerinti maximális megteremtése.

– Társaságunk 93 gépjárművébe úgynevezett flotta menedzsment rendszert építettünk be. Ezzel hatékonyabb lett a járművek koordinációja, pontosan követhetővé vált a bejárt útvonaluk, amely a költségek folyamatos csökkentését jelenti.

 

Útinformációk

A közlekedők az útviszonyokról, a forgalmi helyzetről a cég diszpécserszolgálatai mellett a társaság útinformációs osztályánál is érdeklődhetnek. Az Útinform teljesen új weboldallal rendelkezik november 8-a óta, így a www.utinform.hu oldalon számos hasznos közlekedési információhoz juthatnak a közlekedők. A www.kozut.hu és a www.utinform.hu oldal mobiltelefonokra optimalizált verzióján szintén elérhetővé válnak a közlekedéssel kapcsolatos információk.

 

Amit az utazóktól kérnek

Rendkívüli téli időjárási körülmények között tegye fel magának a következő kérdéseket: – az utazás feltétlen szükséges-e?, – figyelembe vette-e az országos időjárási előrejelzéseket, az országos és helyi közlekedési információkat? – járművét teletankolta?, – elegendő időt hagyott az utazásra?, – visz magával meleg italt, élelmet, meleg ruhát, csizmát, lapát, vonókötelet, hóláncot? !

 

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!