Nyíregyháza hírei

2013.12.06. 16:44

Bokros teendők a tanyákon

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Sok egyedülálló idős, beteg, segítségre szoruló ember él a Nyíregyháza körüli tanyabokrokban, akikre a tél beálltával az idén is fokozattan figyelünk – mondja Gyebrószki János, a Nyíregyházi Polgárőr Szövetség gazdasági alelnöke, a mandabokori polgárőrség tagja, aki nemrégiben az Országos Polgárőr Szövetség elnöki kitüntetését vehette át több évtizedes polgárőr szolgálata elismeréseként.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Sok egyedülálló idős, beteg, segítségre szoruló ember él a Nyíregyháza körüli tanyabokrokban, akikre a tél beálltával az idén is fokozattan figyelünk – mondja Gyebrószki János, a Nyíregyházi Polgárőr Szövetség gazdasági alelnöke, a mandabokori polgárőrség tagja, aki nemrégiben az Országos Polgárőr Szövetség elnöki kitüntetését vehette át több évtizedes polgárőr szolgálata elismeréseként. – A külterületi polgárőr szervezeteket a kilencvenes évek elején szerveztük meg, illetve -újjá, azóta figyelünk, segítünk és védünk. Mandabokorban Gabulya Pál, Rozsrétszőlőben Nagy István, Felsősimán Bársony János szervezi a szolgálatokat. A közbiztonság, közrend fenntartása mellett télen – akár csak a tanyagondnokok – naponta látogatják a polgárőrök a körzetükben mindazokat, akiknél elkél a segítség, lett légyen szó bevásárlásról, hólapátolásról, tűzifahasogatásról. Mondanom sem kell, a segítségre szorulók nagyon hálásak az önkéntes munkánkért – mesélte Gyebrószki János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!