Nyíregyháza hírei

2013.12.03. 14:10

Egy többcélú, sikeres iskola

Nyíregyháza - A tánc- és a képzőművészeti képzés is nagy hangsúlyt kap az Abigélben.

Nyíregyháza - A tánc- és a képzőművészeti képzés is nagy hangsúlyt kap az Abigélben. November közepén tartotta az Abigél Többcélú Intézmény a jótékonysági alapítványi bálját. A hangulatos esemény egyik fő látványossága a diák műsora volt. Az iskola rendezvényei alkalmával nem kell messzire menni a fő attrakcióért, az intézmény ugyanis méltán büszke a táncos képzésére! A jótékonysági bál teljes bevételét az intézmény tánctermének fejlesztésére fordítják. Már az első évfolyamtól kezdve nívós képzés zajlik, az évek során a diákok teljesen elkötelezetté válnak a táncművészet iránt.

December 12: táncfesztivál

Az elméleti tánctörténet ugyanolyan fontos, mint a néptánc, modern tánc, társastánc, balett és jazz balett elsajátítása. A középfokú képzés befejezésével a diákok olyan magas fokú mozgáskultúrára tesznek szert, hogy alkalmassá válnak különböző színpadi vagy kartáncosi feladatok előadására. A tánc mellett a képzőművészeti képzés is nagy hangsúlyt kap az iskolánkban, a diákok a művészettörténet mellett tanulnak kerámia– és mozgóképkészítést, de a rajzolás különböző technikáival is megismerkednek.

Az Abigél december 12-én megyei táncfesztivált rendez, amelyre december 8-ig várják a jelentkezőket. A művészeti képzés mellett az iskolai képzési palettája sokszínű: gimnáziumban, szakközépiskolában és szakiskolában is tanulhatnak a diákok.

- Siska Péter, Abigél Többcélú Intézmény, Nyíregyháza -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!