Nyíregyháza hírei

2013.12.28. 13:05

Felkészültek a feladatokra

Nyíregyháza - Egyre több a sajátos nevelési igényű gyermek az iskolákban.

Nyíregyháza - Egyre több a sajátos nevelési igényű gyermek az iskolákban.

„Kérlek, fogadj el olyannak, amilyen vagyok, s akkor egyre jobb leszek!” Simon András ezen gondolata jegyében tartotta meg az Esély – Együtt a közös úton című pályázatának sajtótájékoztatóval egybekötött zárókonferenciáját a Nyíregyházi Göllesz Viktor Speciális Szakiskola, Általános Iskola és EGYMI. Kákóci Klára szakmai vezető elmondta: egyre több a sajátos nevelési igényű gyermek a magyar köz- és felsőoktatásban, ezért fontos, hogy a szülők és a pedagógusok felkészülten végezzék a speciális tudást igénylő oktató- és nevelőmunkát, kellően toleránsak, empatikusak legyenek, és a lehető legjobb módszertant alkalmazzák.

Eszközök és szolgáltatások

– Közel 30 millió forintos pályázati forrásból – konzorciumi partnerünkkel, a megyei pedagógiai szakszolgálat nyíregyházi tagintézményével közösen – szolgáltatásokkal (tanácsadás, fórumok, speciális segítségnyújtás), eszközbeszerzéssel, illetve kölcsönzési lehetőséggel (taneszközök, tanulást segítő és mozgásfejlesztő eszközök fogyatékossággal élők számára) segítjük elő az esélyegyenlőséget.

A Nyíregyházi Főiskola a mestertanári képzési palettájába beépítette az inkluzivitást, a Göllesz iskola akkreditált képzésekkel segítette az SNI-s fiatalokat nevelő-oktató intézményeket.

A zárókonferencián Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke gazdaság(osság)i mutatókkal igyekezett alátámasztani, hogy szegregáció helyett integrációra, a fogyatékkal élők munkaerőpiacra juttatására kell törekednie a társadalomnak. Dr. Ugrai Tamás „Önmagamba zárva” című előadásában élelmiszerreformot hirdetett, mondván: a kutatások arra engednek következtetni, hogy az egészségtelen táplálkozás (színezékek, mesterséges anyagok, tartósítószerek stb.) lehet az egyik fő oka az autizmus kialakulásának.

- KM-PI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!