Nyíregyháza hírei

2013.12.16. 16:43

Mit tehetünk az autóval a megcsúszás ellen?

Nyíregyháza - Tar Béla gépjárműoktatót arról kérdeztük, hogyan védekezhetünk, ha a jeges, síkos úton vezetni kell, de tartunk attól, hogy a jármű kicsúszik a kanyarban?

Nyíregyháza - Tar Béla gépjárműoktatót arról kérdeztük, hogyan védekezhetünk, ha a jeges, síkos úton vezetni kell, de tartunk attól, hogy a jármű kicsúszik a kanyarban? Az oktató elmondta: a tanulókat is arra szoktatjuk, hogy lehetőleg felejtsék el a kéziféket. A legbiztosabb, ha eleve alacsonyabb haladási sebességet választunk, illetve ha kanyarodni kell, finoman csökkentsük a gázadást, hagyjuk érvényesülni a motorfék hatását. Ezután lehet óvatosan fékezni, de ügyelni kell ennek erejére, mert a blokkoló fékezés hatására képes kisodródni az útról az autó. Lehetőleg ellenkormányzással is segítsük a járművet az úton tartani. Előfordulhat, hogy egy kanyar előtti egyenesben még száraz az út, de a lejtés miatt a be nem látható szakaszon már jeges, inkább a kanyar előtti egyenesben csökkentsük a sebességet, mint a kanyar ívben kerüljünk védhetetlen helyzetbe!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!