Nyíregyháza hírei

2014.01.24. 15:03

A legjobbak mutatják meg tudásukat

Nyíregyháza - A rutin megszerzése, a lámpaláz legyőzése minden előadóművész számára fontos. Jól tudják ezt a Nyíregyházi Művészeti Középiskola zeneművészeti tagozatának vezetői is, s éppen ezért számos koncertet rendeznek, hogy a növendékek minél gyakrabban szerepelhessenek közönség előtt.

Nyíregyháza - A rutin megszerzése, a lámpaláz legyőzése minden előadóművész számára fontos. Jól tudják ezt a Nyíregyházi Művészeti Középiskola zeneművészeti tagozatának vezetői is, s éppen ezért számos koncertet rendeznek, hogy a növendékek minél gyakrabban szerepelhessenek közönség előtt. Ezt szolgálja a már hagyománynak számító „pályázati hangverseny” is, amelyet az idén február 10-én, hétfőn, 18 órától rendeznek meg. A diákok számára ez tulajdonképpen jutalomkoncert is, hiszen azok mutathatják meg tudásukat, akik a félévi hangszeres meghallgatáson a legjobbak voltak.

Ráadásul neves szaktekintélyekből álló zsűri értékeli majd a produkciójukat. Ebben az évben a zsűri munkájában részt vesz dr. habil. Duffek Mihály zongoraművész, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának dékánja, dr. Adrovicz István gitárművész, Debreceni Egyetem főiskolai docense, Sugár Gergely kürtművész, a Bécsi Szimfonikus Zenekar kürtművésze, a Grazi Művészeti Egyetem professzora. Az Universitas-gyűrűt átadja: dr. Sándor Zoltán, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének igazgatója.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!