Nyíregyháza hírei

2014.01.04. 19:17

A tanulás ifjú forradalmasítója

Nyíregyháza - Somogyi Tibor vállalkozó a Példakép Pályázat legfiatalabb indulójaként bekerült a Top 50-be.

Nyíregyháza - Somogyi Tibor vállalkozó a Példakép Pályázat legfiatalabb indulójaként bekerült a Top 50-be.

Somogyi Tibor 21 évesen alapította cégét. Könnyed, érthető oktatóvideókkal magyarázzák el a matematika és egyéb módszertani tantárgyak lényegét egyetemistáknak.

– Magam is egyetemista voltam, amikor kipattant a fejemből az ötlet. Meglepődtem, hogy hányan járnak magántanárhoz, többek közt én is, és így találkoztam mostani üzlettársammal, akinek volt már egy matematikával foglalkozó honlapja.

Beszédes számok

– Az egyik éjszaka lefekvés előtt hirtelen beugrott: mi lenne, ha mindezt videós formában adnánk át a diákoknak? Hajnalig fent voltam, számoltam, reggelre kész volt az üzleti terv. Már ekkor látszott, hogy viszonylag kevés befektetéssel el lehet indulni, s ez fontos szempont volt. Elrohantam a magántanáromhoz, Mosóczi Andráshoz, és mondtam neki, hogy ez a jövő, vágjunk bele – mesélt a kezdetekről Somogyi Tibor, az EASYmaths ügyvezető igazgatója.

– Andris készítette a kiváló szakmai minőségű videókat. Az első verziót kiraktuk ingyen a webre, egy BGF-es kurzus segédanyagának első fele volt ez. Egy hét alatt hatszázan regisztráltak, csaknem az egész évfolyam. Itt válaszúthoz érkeztünk: hogyan tegyük közzé az anyag második felét? Végül fizetőssé tettük, és úgy tűnt, a hallgatók hajlandók pénzt áldozni erre. Másfél hónap alatt visszahoztuk, amit befektettünk. A cég azóta is rentábilis, két év alatt 11 ezerre bővült a regisztrált felhasználók száma, akik 13 egyetem tananyaga és több mint 800 oktatóvideó közül választhatnak – olvasható az alapítvány honlapján.

Mint kiderült, nemcsak jövedelmező, de sikeres is a vállalkozás.

– Elindultunk a Példakép Alapítvány pályázatán, és augusztusban 450 cégvezető közül kiválasztották azt az ötvenet, akiknek a tevékenysége és az életútja példaértékű lehet a jövő fiataljai számára. Sikerült bekerülnöm ebbe a csoportba – mondta el lapunknak Tibor, s hozzátette: január 17-éig lehet szavazni az Év Példaképe jelöltjeire, ahol a cím nyertese 5 millió forinttal gazdagodhat, majd a díjátadót követően útjára indul egy road show, aminek keretében megyeszékhelyeken és vidéki városokban népszerűsítik cégüket, valamint arra ösztönzik a fiatalokat, hogy ők is vállalkozzanak.

Kéz a kézben

Bár Somogyi Tibor 23 éves (a Példakép Pályázat legifjabb indulója), kész tervei vannak a jövőre nézve.

– Több nagy feladat előtt állunk: most készülnek a középiskolás matematika tananyag oktató- és gyakorlóvideói, illetve szeptemberben indul egy új online oktatási oldalunk, ahol minden tantárgyat megtalálhatnak majd a diákok. Szeretnénk emellett egy, a matematika és a rokontárgyak tananyagát a középiskolától az egyetem befejezéséig átfogó oldalt létrehozni.

KM-CSA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!