Nyíregyháza hírei

2014.01.27. 11:28

Elkészült az angol nyelvű alaptanterv is

Nyíregyháza - Magyar és angol nyelvű digitális tananyagot fejlesztettek a nyíregyházi Egészségügyi Karon.

Nyíregyháza - Magyar és angol nyelvű digitális tananyagot fejlesztettek a nyíregyházi Egészségügyi Karon.

– Az elmúlt két évben, több mint 40 millió forintos pályázati forrásból elkészült az egészségügyi szociális munka mesterszak, valamint az ápoló alapszak angol nyelvű akkreditációjához szükséges alaptanterv is. A pályázat harmadik pilléreként 14 oktató tett sikeres felsőfokú nyelvvizsgát – mindez megalapozza a két képzés angol nyelvű beindítását –mondta a projektzáró rendezvényen dr. Fábián Gergely, a kar dékánja.

Az országban elsőként

– Az angol nyelvű képzés indítása azért is fontos, mert ez jelentős hallgatói létszámnövekedést eredményezhet, és nagyszerű tudásexport lehetőséget jelent Magyarországnak – fogalmazott prof. dr. Mátyus László, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja és megjegyezte: a külföldi hallgatók jelenléte egy város életét teljesen megváltoztatja.

Magyarországon elsőként alapította meg az Egészségügyi Kar az egészségügyi szociális munka mesterképzést, amelyet 2008-ban akkreditáltak. A képzés beindítása óta 95 hallgató végzett, jelenleg pedig 120 tanulója van a több tudományterületet felölelő mesterképzésnek, amely egyedi Közép-Európában.

Szomszédos országokból

A képzés ezért komoly érdeklődésre tarthat számot a szomszédos országok szakemberei körében is, különösen a rehabilitáció, idősgondozás, fogyatékos személyek segítése, valamint a mentális betegségekkel küzdőkkel foglalkozó szakemberek körében.

A 2012 februárjában indult, két éven át tartó, több mint 40 millió forintos, európai uniós támogatással megvalósuló projekt keretében 17 oktató angol nyelvi és 13 oktató elektronikus tananyagfejlesztő továbbképzése valósult meg. Emellett elkészült 10 digitális tananyag angol és magyar nyelven, valamint az egészségügyi szociális munka mesterszak és az ápoló alapszak angol nyelvű alaptanterve is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!