Nyíregyháza hírei

2014.01.29. 16:49

Hidegzuhany a súlykorlátozás

Rakamaz - A 37-es számú főút Tarcal-Tokaj útvonalán kizárólag 12 tonna össztömeg alatti tehergépjárművek közlekedhetnek majd.

Rakamaz - A 37-es számú főút Tarcal-Tokaj útvonalán kizárólag 12 tonna össztömeg alatti tehergépjárművek közlekedhetnek majd. Elbúcsúzhatnak Tokajtól a kamionosok, mivel súlykorlátozást vezetnek be a városban és annak vonzáskörzetében. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke a Tokajban tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: a 37-es számú főút Tarcal-Tokaj útvonalán kizárólag 12 tonna össztömeg alatti tehergépjárművek közlekedhetnek majd. Ugyanez érvényes a 37-es főút bodrogkeresztúri szakaszára is. A Tokajt és Bodrogkeresztúrt összekötő 38-as főútra még komolyabb korlátozást vezetnek be, ott csak a 3,5 tonna össztömeg alatti járművek, vagy azok közlekedhetnek majd, akik behajtási engedélyt kapnak.

– Nagyon fontos útvonalunk a Nyíregyháza és Sárospatak közötti távolság, ugyanis itt, az északi régiót keresztül szelve jutnak el szállítmányozóink Szlovákiába. E mellett a Tokaj, Bodrogkeresztúr, Miskolc vonalon is napi rendszerességgel áthaladnak kamionjaink. A közelgő súlykorlátozás éppen ezért is ért hidegzuhanyként, hiszen igen komoly változások lépnek így életbe a teherforgalomban – nyilatkozta Magyar György, teherfuvarozási vállalkozó. Majd leszögezte: ettől függetlenül gépjárműállományuk összetétele nem változik majd.

További részletek a KELET.HU-n és a Kelet-Magyarországban.

KM–SA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!