Nyíregyháza hírei

2014.01.15. 16:13

Jegyzet: A cirkusz porondja

<em>A cirkuszhoz nagyon értünk! A vérünkben van a szemfényvesztés, az idomítás és a szórakoztatás tudománya. Őseinktől örökölt tehetséggel nemcsak megüljük a lovat, hanem visszafelé is tudunk nyilazni, sőt akár egy hátsóval két hátast is megülünk.</em> Bednárik Mónika jegyzete.

A cirkuszhoz nagyon értünk! A vérünkben van a szemfényvesztés, az idomítás és a szórakoztatás tudománya. Őseinktől örökölt tehetséggel nemcsak megüljük a lovat, hanem visszafelé is tudunk nyilazni, sőt akár egy hátsóval két hátast is megülünk. Bednárik Mónika jegyzete. Halált (vagy inkább vadmacskákat) megvető bátorsággal ugrunk át a tűzkarikán, s az sem tántoríthat el minket, ha megperzselődik a bundánk. Ha kell, addig csattogtatjuk az ostort, osztjuk a jutalomfalatot, amíg a vérszomjas ragadozóból kérésre, parancsra engedelmes galamb nem lesz, aki vígan röpköd a manézs csúcsánál egyensúlyozó artisták, légtornászok között. Szemrebbenés nélkül nézünk farkasszemet a felénk repülő késsel, és ha dobjuk sem remeg meg a kezünk, amire figyelni kell. Már Rodolfo megmondta, csak azt figyeljük, mert csal. Csalóka káprázat, s azt látjuk, amit látni akarunk.

A cirkuszban jók vagyunk! A Richter artistacsoport arany, Simet László és csapata ezüst díjat vett át a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál gálaestjén. A legnagyobb elismerést kapták meg, teljesen megérdemelten. Ott tették kiválóan a dolgukat és mutatták meg a tehetségüket, ahol annak a helye van. A cirkusz porondján!

Bednárik Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!