Nyíregyháza hírei

2014.01.31. 12:43

Külföldről jöttek zsebelni

Nyíregyháza - Három román állampolgárt fogtak el a nyíregyházi rendőrök - adta hírül a police.hu.

Nyíregyháza - Három román állampolgárt fogtak el a nyíregyházi rendőrök - adta hírül a police.hu.Egy helyi újságíró figyelt fel egy gyanúsan viselkedő háromfős társaságra 2014. január 30-án délben Nyíregyháza belvárosában. Felhívta egy polgárőr ismerősét, közben fényképeket készített a két férfiról és egy nőről, akik közül az egyiket felismerni vélte egy évekkel korábbi lopási ügy kapcsán.

A riporter út közben találkozott a rendőrkapitányság belvárosban gyalogos szolgálatot ellátó járőreivel, akik a személyleírás alapján egy két nappal azelőtti zseblopás elkövetőire gyanakodtak. A rendőrök igazoltatni akarták a társaságot, mire az idősebb férfi megpróbált elmenekülni, de végül mindhármukat előállították.

A térfigyelő kamerák felvételeit és egyéb bizonyítékokat elemezve a Nyíregyházi Rendőrkapitányság azzal gyanúsítja a három román állampolgárt, hogy 2014. január 23-a és 28-a között a belvárosban négy ember táskájából loptak pénztárcákat és iratokat. Módszerük az volt, hogy egyikük a sértett mögé lopózott az utcán, míg társai testükkel takarták a bűncselekményt.

A 26 éves C. Irinát, a 30 éves R. Alexandrut és a 61 éves M. Iuliut a Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vette, előzetes letartóztatásukat kezdeményezik. Az eljárás során vizsgálják, hogy a gyanúsítottak további zseblopásokkal is összefüggésbe hozhatóak-e.

(A térfigyelő kamera felvétele az egyik bűncselekmény időpontjában készült.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!