Nyíregyháza hírei

2014.01.28. 13:53

Mobillal is felfedezhető Nyíregyháza és a Nyírség

Városnézés okos telefonnal Nyíregyházán és a Nyírségben - Folyamatosan lépést tartva a trendekkel ismét egy újdonsággal indítja a 2014-es turisztikai szezont a helyi TDM szervezet, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.- tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna ügyvezető.

Városnézés okos telefonnal Nyíregyházán és a Nyírségben - Folyamatosan lépést tartva a trendekkel ismét egy újdonsággal indítja a 2014-es turisztikai szezont a helyi TDM szervezet, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.- tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna ügyvezető. Az ideérkező turisták számára ingyenesen elérhető az iOS és Androidos okos telefonokon a TDM által összeállított három túraútvonal - a nyíregyházi belvárosi séta, a sóstói séta és a nyírségi kirándulás.

Az interaktív vezetéseket az egyik legnépszerűbb mobil alkalmazás a PocketGuide túravezető szoftver használatával hozták létre, amely egy többszörösen Innovációs Díj nyertes, GPS alapú okostelefon-alkalmazás. Az applikáció ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból, illetve az Apple Storeból és az okostelefonok mellett tableteken is használható. Csak a program egyszeri letöltéséhez szükséges internet kapcsolat, ezt követően a túra során internet nélküli üzemmódra lett tervezve az alkalmazás, így a felhasználóknak nem kell a roaming adatforgalmi díjak miatt aggódniuk.

A program segítségével a turista önállóan végigjárhatja az útvonalakat, úgy mintha személyes idegenvezetője vagy egy barátja mutatná be a legfőbb nevezetességeket. Előnye, hogy saját tempójában haladhat, a saját igényeinek megfelelően. A lejátszás nemcsak leírást és képeket tartalmaz, hanem hanganyagot is, ettől válik még életszerűbbé. A közkedvelt helyekről szóló információk nemcsak magyarul, hanem angolul és németül is elérhetők.

Az interaktív túraútvonal rendszer kialakítása uniós pályázati forrás segítségével valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!