Nyíregyháza hírei

2014.01.29. 17:00

Sínen van az új vasúti pénztár

Nyíregyháza - Ismét lehet vásárolni vonatjegyet a Nyíregyházi Főiskolán.

Nyíregyháza - Ismét lehet vásárolni vonatjegyet a Nyíregyházi Főiskolán. Az eddigi hathoz képest immár nyolc felsőoktatási intézményben van vasúti pénztár. A MÁV-START Zrt. kezdeményezésére új helyszínként bekapcsolódott a rendszerbe a Nyíregyházi Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem is. Mindkét helyen korábban már működtek vasúti pénztárak, de az akkori üzemeltetők tavaly visszaadták a szolgáltatást a vasúttársaságnak. A nagy érdeklődés hatására újfent megnyílhattak ezek az értékesítési pontok.

Az egyetemeken vagy főiskolákon 2005 óta értékesítenek vasúti menetjegyeket, az ott található pénztárakat külső partnercégek üzemeltetik szerződéssel. A pénztári eszközöket és a jegykészletet a vasúttársaság biztosítja, az ott dolgozó munkatársakat és egyéb szükséges infrastruktúrát a külső cég. A pénztárakban dolgozók előzetesen vasúti pénztáros oktatásban részesülnek. Éves szinten több mint százezer darab menetjegyet értékesít a vasúttársaság a főiskolákon és egyetemeken, ahol kilométer és kedvezmények korlátozása nélküli vasúti menetjegyek, pótdíjköteles vonatokra szóló pót- és helyjegyek, gyorsvonati pótjegyek vásárolhatók meg.

A pénztárak pontos nyitva tartási rendje a vasúttársaság honlapján, a www.mav-start.hu oldalon érhető el.

 

Lehetőségek

Az alábbi egyetemeken vagy főiskolákon található vasúti pénztár:

Budapesti Corvinus Egyetem

Budapesti Műszaki Egyetem

Debreceni Egyetem

Széchenyi István Egyetem (Győr)

Miskolci Egyetem

Nyíregyházi Főiskola

Pázmány Péter Katolikus Egyetem (Piliscsaba)

Pécsi Tudományegyetem!

 

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!