Nyíregyháza hírei

2014.01.02. 18:32

Szigorodó szemétszállítás

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Éberhardt Gábor szerint a hulladékdíj bizonyosan nem változik az év végéig.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Éberhardt Gábor szerint a hulladékdíj bizonyosan nem változik az év végéig.

Január elsejétől csak olyan cégek végezhetik a szemétszállítást Magyarországon, amelyekben több mint 51 százalék az önkormányzati vagy állami tulajdon.

– Folytatjuk a tárgyalásokat azon települések önkormányzataival, ahol még nem született megállapodás arról, hogy az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Kft. végzi a hulladékszállítást – mondta el lapunk érdeklődésére Éberhardt Gábor, a kft. ügyvezető igazgatója.

– A korábbi szolgáltatók működésére azért van lehetőség, mert egy decemberi törvénymódosítás a korábbi január 1-jei időpontot kitolta 2014. július elsejére: eddig az időpontig van lehetőségük a településeknek arra, hogy a lakossági hulladék elszállítására olyan céggel kössenek szerződést, mely nem rendelkezik közszolgáltatási engedéllyel, és minősítéssel, továbbá amely legalább 51 százalékban állami vagy önkormányzati tulajdonban van. A megye 229 települése közül mintegy tucatnyival – például Tiszavasvári, Nyírmada, Kótaj, Nyírbogdány, Újfehértó, Tornyospálca – nem egyeztünk meg, információink szerint Tiszavasvári úgy döntött, hogy saját, többségi önkormányzati tulajdonban lévő céget alapít.

További részletek lapunk január 3-i nyomtatott és digitális számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!