Nyíregyháza hírei

2014.01.14. 18:39

Törtek-zúztak a vandálok

Nyíregyháza - A NyírVV Kft. feljelentést tett a rendőrségen az elkövetők ellen.

Nyíregyháza - A NyírVV Kft. feljelentést tett a rendőrségen az elkövetők ellen.

Megdöbbentő látvány fogadta mindazokat, akiket a téli napsütés sétára csábított, és a Bujtosi Városligetbe indultak, ugyanis vandálok pusztítottak a ligetben és Örökösföldön is.

– Vasárnap reggelre a nyáron, 4,5 millió forintból felújított bujtosi játszóteret tették tönkre ismeretlen tettesek – tájékoztatta lapunkat Szabó Edina, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő (NyírVV) Kft. sajtószóvivője. – A játszóvár műanyag csúszdáit letördelték és a csapadékvíz-elvezető árokba dobták. Ugyancsak tönkretették a tájékoztató táblákat és a mászókötél tartóbilincseit, amely így használhatatlanná vált. A szemetes szelencéket és a rönkpadokat is felszedték és a tóba hajították, a sétányok mentén pedig kirugdosták a cserjéket. A városi kis tó túloldalán letörték a közlekedési táblákat, és ugyancsak a tóba dobálták – sorolta a károkat a szóvivő.

Örökösföldön a közelmúltban felújított teret rongálták meg a vandálok hétvégén, ahol a lámpatesteket tették tönkre. A NyírVV Kft. munkatársai felmérték a károkat, és amit lehetett, azonnal helyre is állítottak, már csak a csúszdákat kell kicserélni újra.

Az értelmetlen vandalizmus több százezer forintos kárt okozott, a cég feljelentést tett a rendőrségen az elkövetők mielőbbi felderítése érdekében.

Konténer a csatornában

Az utóbbi hetekben sajnos a város több pontján is komoly rongálások történtek. November végén az azóta már átadott örökösföldi Fazekas János téri közpark új kandelábereiben okoztak kárt azok, akik a 3 méter magasságban lévő lámpabúrákat törték le.

Decemberben páran egy papírtároló, valamint egy vegyeshulladék-tároló konténert borítottak az Érkerti lakótelep csatornájába (a „Gangeszba”). Az egyik konténer fedele eltört, a tárolóban lévő hulladék a vízbe ömlött. A sérült konténert a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. munkatársai egy daru segítségével tudták csak kiemelni, a kár itt is jelentős volt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!