Nyíregyháza hírei

2014.02.12. 15:11

Csak az szavazhat, aki regisztrál

Nyíregyháza - Ingyen adhatják postára szavazataikat a magyarországi lakcímmel nem rendelkező külhoni magyar állampolgárok.

Nyíregyháza - Ingyen adhatják postára szavazataikat a magyarországi lakcímmel nem rendelkező külhoni magyar állampolgárok.

A beregszászi és az ungvári konzulátus dolgozói tettek szerdán esküt a megyeházán. Ők lesznek a Külképviseleti Választási Iroda (KÜVI) tagjai, és már nemcsak a szokásos, hanem a választási feladatokat is ellátják, azaz a választási törvényt és az alkotmányt betartva segítenek a regisztrációs kérelmek benyújtásánál. Az országgyűlési választások napján, április 6-án koordinálják a külképviseleti szavazást, kezelik a névjegyzéket, fogadják a választópolgárokat, majd eljuttatják a szavazólapokat Magyarországra.

– A választás során a külképviseleteken több százan dolgoznak majd, mintegy 200-an – a világ minden táján – videokonferencián tették le az esküt – mondta a nyíregyházi ünnepélyes eskütételen dr. Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke. – Lesz további 220 olyan ember, akik egy része KÜVI elnöknek utazik ki a választások napján a külképviseletekre, illetve, ahol nagyon magas a regisztráltak száma, ott plusz emberként vesznek részt a munkában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!