Nyíregyháza hírei

2014.02.13. 11:08

Ingyenesen ivartalanítja a kutyákat a Kisherceg

Nyíregyháza - Nagy fába vágta a fejszéjét nyíregyházi Kisherceg Állatmentő Egyesület és a Hand und Pfote elnevezésű szervezet.

Nyíregyháza - Nagy fába vágta a fejszéjét nyíregyházi Kisherceg Állatmentő Egyesület és a Hand und Pfote elnevezésű szervezet.

Összefogásuk célja, hogy minél több kelet-magyarországi szuka kutyát tudjanak ivartalanítani, amivel elejét vehetik a mérhetetlen mennyiségű kóborkutya-szaporulatnak.

Nyíregyházán megközelítőleg ezer kóbor kutya van, ami aggasztóan nagy szám. Akciónkkal tenni akarunk a szálmalomharc ellen. Az ivartalanítás hatékonyabb, mint a begyűjtés – állapította meg Harsányi Ágnes, a Kisherceg Állatmentő Egyesület munkatársa. A kóbor ebek 80 százaléka a város legszegényebb lakótelepein élőkhöz köthetők.

Krusinszkiné Bíró Bernadett, az egyesület elnöke hozzátette: – Felvettük a kapcsolatot a Tüzér utcán, a Huszár-telepen és a környéken élőkkel. A családok együttműködőek, vállalják az ingyenes ivartalanítást. Ezt a részét a Hand und Pfote szervezet állja, míg az oltás és a mikrochip költségét a Kisherceg vállalta magára. Tudjuk, hogy nem lehet az összes kóbor szukát a Barzó Állatgyógyászati Központba vinni, hisz a keret véges, de az általunk vállalt hatvan kutyus ivartalanításának is pozitív a hatása.

- KM-LTL -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!