Nyíregyháza hírei

2014.02.02. 14:41

Jegyzet : Erős háttal a túlvilágra

<em>Tizenhét út járhatatlan, négy település nem közelíthető meg közúton az ónos eső és a hófúvások miatt. Tükörjég borítja Magyarország jelentős részét: a katasztrófavédelmisek és a mentősök is arra kérnek mindenkit, lehetőleg ne induljanak el. A dermesztő csendbe hasít a rideg hír vasárnap reggel: a tonsbergi kórházban hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott leukémiával kezelt szövetségi kapitánya.</em> <strong>Ladányi Tóth Lajos jegyzete</strong>.

Tizenhét út járhatatlan, négy település nem közelíthető meg közúton az ónos eső és a hófúvások miatt. Tükörjég borítja Magyarország jelentős részét: a katasztrófavédelmisek és a mentősök is arra kérnek mindenkit, lehetőleg ne induljanak el. A dermesztő csendbe hasít a rideg hír vasárnap reggel: a tonsbergi kórházban hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott leukémiával kezelt szövetségi kapitánya. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.Egy éve diagnosztizálták a betegséget, azóta küzdött a gyilkos kórral. Hat kemoterápiás kezelés és egy csontvelő-átültetés után győztesnek tűnt a halálos játszmában. A decemberi, szerbiai világbajnokságot hazájában követte nyomon szakkommentátorként. Lélekbúvárok bizonygatták, hogy telitalálat lett volna a kiutaztatása, amikor mélyponton volt a nemzeti együttes, de azóta tudjuk: fizikai képtelenséggel ért fel a gondolat. Oszlóban a remény, amikor karácsony előtt kíméletlenül szembesítették az orvosai, hogy újra rákos sejteket találtak a szervezetében, a betegsége pedig gyógyíthatatlan.

Emberek millióit öli a leukémia. Ép testek válnak ronccsá, lelkeket tipor, elméket tesz tönkre. KEB, Karl Erik Böhn kis időt töltött el a Győr és a válogatott szolgálatában, mégis rengeteget adott. Maradandót alkotott szimpatikus lényével, kivételes akaraterejével. Blogjában búcsúzott el január elején: „Mindannyian tudjuk, hogy egyszer meghalunk. Vigyázz a szeretteidre! Éld az életed! Ne könnyű terhet, hanem erős hátat kérj!”Amennyire szörnyű a megváltással felérő halálhíre, annyira üdvözítő a jósága. Fájdalom, múlt időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!