Nyíregyháza hírei

2014.02.27. 07:28

Jól kezelték a válságot

Nyíregyháza - Félmilliárd forint többletforrást szerzett a megyei kórházcsoport.

Nyíregyháza - Félmilliárd forint többletforrást szerzett a megyei kórházcsoport.Kétéves válságmenedzselésen van túl a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, ahol az idei esztendőben az „elégedett ügyfél, megbízható kórház” mottó jegyében a szervezetfejlesztésre fókuszálnak, és 200 millió forintot szánnak arra, hogy a szakdolgozókat és a háttérszolgáltatásban tevékenykedőket „helyzetbe hozzák”.

– Ehhez az is kellett, hogy kivezessük a kórházcsoportot a felszámoláshoz közeli veszélyből, rendezzük a szállítói kapcsolatokat, az állami vagyon védelmét előtérbe helyező keretgazdálkodást valósítsunk meg – utalt vissza az elmúlt év nagy kihívásaira Mangol Csilla főigazgató. Az eredmények között említi, hogy a Tömbkórház-projekt folytatásához a kormány 2,1 milliárd forint többlettámogatást adott, így 14,5 milliárd forint fordítható az onkológiai, gyermekgyógyászati, valamint szív- és érrendszeri tömbök kialakítására.

– Országosan a legmagasabb összegű, 2,3 milliárd forintos adósságkonszolidációban részesültünk, ami annak a válságkezelő szakmai munkának az elismerése, amit közösen értünk el – említett egy újabb fontos tételt a főigazgató. Ezt erősíti meg, hogy az idén félmilliárd forint többletforrást szerzett az éves működéshez

az intézmény menedzsmentje.

– Korábban nem tűnt reális lehetőségnek, hogy az éves költségvetésbe épülő pluszforrást kaphassanak a kórházak, mi ezen kevesek egyike vagyunk – jegyezte meg Mangol Csilla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója annak kapcsán, hogy az intézmény félmilliárd forint többletfinanszírozáshoz jutott. Hozzátette azt is: ez nem egyszeri anyagi támogatás, hanem beépül az OEP-finanszírozásukba, évről évre megjelenik majd a költségvetésükben, hozzájárulva a gördülékeny és színvonalas betegellátáshoz.

További részletek a KELET.HU-n és a Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!