Nyíregyháza hírei

2014.02.13. 11:22

Közlemény: Két napjuk van a jelentkezőknek

Nyíregyháza - Számos képzési formát kínál a Nyíregyházi Főiskola.

Nyíregyháza - Számos képzési formát kínál a Nyíregyházi Főiskola.

Hamarosan kezdetét veszi a felsőoktatási felvételi eljárás, a továbbtanulni vágyóknak február 15-ig kell beadni a felvételi jelentkezési lapokat. A Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban a Nyíregyházi Főiskola mind érettségizők, mind diplomások számára hirdet képzéseket.

Képzések érettségivel rendelkezők számára

A felsőoktatási szakképzések négy féléves oklevéllel záruló szakképzettséget nyújtó képzések, melyek elvégzése után a hallgató elhelyezkedhet, vagy a tanulmányok 75%-os beszámításával alapszakon folytathatja a tanulmányokat. A főiskola alapképzései hat vagy hét féléves formák, tíz képzési területen. Az osztatlan képzési formában általános iskolai tanári szakpárokat hirdetnek.

Mesterképzések diplomások számára

Az andragógia, az alkalmazott nyelvészet és a nemzetközi tanulmányok mellett a tanári mesterképzési szakokra is figyelmet érdemelnek. Az öt féléves tanári szakokra az alapszakon diplomát szerzetteket várják.

2016-ig indíthatók azok a tanári mesterképzéseink, amelyeken a pedagógus diplomával rendelkezők két vagy három félév alatt szerezhetnek mester (egyetemi) oklevelet.

A főiskola által kínált mérnöktanár (gépészmérnök) mesterszak egyetemi végzettséget nyújt. Az előfeltételek teljesülése esetén a hallgató négy félév alatt szerezheti meg ezt a végzettséget és szakképzettséget.

Ezekre a szakokra a jelenleg folyó beiskolázási ciklusban azért is érdemes jelentkezni, mert a fenntartó, elismerve a főiskolának a tanárképzésben folyó munkáját és eredményeit, az idén rekordszámú államilag támogatott helyet biztosított az intézmény számára.

A fentebb ajánlott képzéseket részidős (levelező) munkarendben is szervezik, s a képzéshez tartozó összefüggő gyakorlatokat minden esetben a hallgató lakóhelyéhez közel oldják meg.

- Nagy Balázs sajtóreferens, Nyíregyházi Főiskola -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!