Nyíregyháza hírei

2014.02.09. 10:52

Közlemény: Tovább javult a levegő minősége Nyíregyházán

Nyíregyháza - A légköri aeroszol (szálló por PM10 frakció) 24 órás átlagkoncentrációja a Széna téri mérőállomáson lecsökkent a tájékoztatási küszöbérték alá (75 µg/m3).

Nyíregyháza - A légköri aeroszol (szálló por PM10 frakció) 24 órás átlagkoncentrációja a Széna téri mérőállomáson lecsökkent a tájékoztatási küszöbérték alá (75 µg/m3).

A napi átlagérték 2014.02.08-án (szombaton) 52,6 µg/m3 volt.

A részletes levegőminőségi adatok megtalálhatók a következő internetes honlapon: www.kvvm.hu/olm

Csatoltan küldöm a legfrissebb időjárás előrejelzést.

- Parillák Gabriella sajtófőnök, Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata -


Időjárás-előrejelzés Magyarországra a légszennyezettség várható alakulása szempontjából (2014.02.07-2014.02.12.)

Előrejelzés a mai napra (péntek):

Meleg levegő áramlik hazánk fölé, ami a dunántúli szelesebb tájak kivételével kedvezőtlenül befolyásolja a vertikális átkeveredést. A Dunántúlon a napközben élénk, erős déli szél kedvezően befolyásolja a levegőminőséget. A Duna-Tisza közén tartós alacsony szintű felhőzet várható, ez megakadályozza este az erősebb felszín közeli inverziót, így érdemi változás nem valószínű. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is felhős marad az ég, esetleg kisebb mértékű javuló tendencia érvényesülhet, de határozott javulás kevésbé valószínű. A Tiszántúlon napközben felszakadozik a felhőzet, de estétől ismét erős felszín közeli inverzió valószínű, így ott javulás a levegőminőségben nem várható.

Előrejelzés a következő 3 napra (02.08.-02.10.):

Szombaton napközben, majd vasárnap ismét napközben egy-egy frontzóna átvonul az ország felett. A több milliméternyi csapadék kedvezően hat. A frontok átvonultával a magasabb légrétegekben újra megkezdődő melegedés ugyan kedvezőtlen, de ebben a periódusban (hétvége és hétfő) a több helyen élénk szél az ország döntő részén összességében javulást eredményez, ez alól sajnos kivételt képezhet Borsod-Abaúj-Zemplén megye, a Sajó völgye, de ott is javuló tendencia várható. Hétfőn estétől délnyugat felől ismét csapadékot hozó felhőrendszer érkezik.

Tendencia további 2 napra (02.11-02.12.):

Kedden még csapadékos, szeles időjárás valószínű. Szerdán anticiklonális hatások érvényesülhetnek.

- Kolláth Kornél, Országos Meteorológiai Szolgálat -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!