Nyíregyháza hírei

2014.02.05. 08:18

Nagy hideg: üres akkumulátorok, tömött sorok

Nyíregyháza - Számos esetben az éjszaka lemerült akkumulátorok nehezítik meg a reggeli indulásunkat.

Nyíregyháza - Számos esetben az éjszaka lemerült akkumulátorok nehezítik meg a reggeli indulásunkat. Mikor beköszönt a téli időjárás, a hőmérséklet lehűlése nem csak az élővilágban okoz nagy változásokat, de a gépjárműveket és azok vezetőit is komoly kihívások elé állítja.

Az átlagostól több időt igényel autóink felkészítése a téli hónapokban, s néha még ez sem elegendő, ha kint éjszakázik a négykerekű.

Több lehetőség is van

– Ha nem indul autónk, próbáljunk indítózni, de ne sokáig, inkább többször, rövidebb időkre. Ha pár perc után sincs változás, akkor az akkumulátor újratöltése szükséges – kezdte lényegre törően Salz­mann Tamás, autószerviz-tulajdonos. Majd elmondta, hogy ha három-négy évesnél idősebb az akkumulátor, már rendszeres, akár egész éjszakán át tartó töltést igényel, főként téli estéken.

– Az akksit melegíthetjük, ha indulás előtt hosszabb időre bekapcsoljuk a világítást. E mellett a mindenki által ismert fogalom, a „bikázás” is megoldást jelenthet. Mára már nincsen különbség aközött, hogy a dízel vagy a benzines a megbízhatóbb-e télen, viszont fontos, hogy a gépjármű, amelyről indítják a másikat, üzemen kívül legyen és csak dízelről töltsünk benzinest, fordítva semmiképp. Egy másik lehetőség a teljes akkumulátor cseréje. A jelenleg forgalomban lévő termékek két-három évig megbízhatóan teljesítenek – nyilatkozta Salzmann Tamás.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!