Nyíregyháza hírei

2014.02.25. 09:46

Nincs pénz a honlapra

Nyíregyháza - A tagok sérelmezik, hogy a delegáltak kilétét homály fedi, és nélkülük döntöttek a pótbefizetésről.

Nyíregyháza - A tagok sérelmezik, hogy a delegáltak kilétét homály fedi, és nélkülük döntöttek a pótbefizetésről.

Tucatnyi olvasói levél érkezett szerkesztőségünkhöz a legutóbbi „lakszövös” cikkünk után, amelyben Siktár Valéria, a Nyíregyházi Lakásszövetkezet főkönyvelője többek között azt nyilatkozta, hogy a tagság csak küldötteken keresztül informálódhat a Lakszöv teljes gazdálkodásáról, egyébiránt pedig minden olyan információhoz hozzáférhetnek, amely a saját épületükkel kapcsolatos.

Szegényes a tájékoztatás

– Keressék a küldötteket! – hangzott el legutóbb. – Ehhez bizony nyomozókutyákra lenne szükségük a szövetkezeti tagoknak, akik „kiszimatolják” a kilétüket, sokaknak ugyanis fogalmuk sincs róla, hogy a lakókörzetükben ki „képviseli az érdeküket” a közösség delegáltjaként! – írja Demeter Sándorné.

Egy másik levélíró – szintén házbizalmi – felveti: miért nem teszik elérhetővé a dokumentumokat, illetve a nyíregyházi küldöttkörzeteket, a küldöttek nevét, elérhetőségét a Nyíregyházi Lakásszövetkezet honlapján?

Nincs pénz a honlapra

– A Nyíregyházi Lakásszövetkezet honlapja valóban nem működik – ismerte el Szathmáry Imre ügyvezető elnök. – Az internetes felület megkönnyítené a tagok tájékoztatását, de a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudunk pénzt áldozni informatikai fejlesztésekre és a webfelület üzemeltetésére. Figyeljük a pályázati kiírásokat, amint elő tudjuk teremteni rá a forrást, „újjáélesztjük” ezt a kommunikációs csatornát. A jogosan elvárt tájékoztatásnak természetesen így is eleget teszünk, a tagjainkhoz minden fontos információt eljuttatunk a lépcsőházakban kifüggesztett tájékoztatókon keresztül, illetve levélben. A küldöttek létszáma és kiléte sem titkos, nagyon is nyilvános, akárcsak a megválasztásuk folyamata. Ha valaki nem tudja, ki a küldött a körzetében, forduljon hozzánk, és tájékoztatjuk – mondta el az ügyvezető elnök.

KM-PI

A cikk teljes terjedelmében a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország február 25-ei számában olvasható.


Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!