Nyíregyháza hírei

2014.02.04. 10:39

Szálló por - Nem javult Nyíregyháza levegője

Nyíregyháza, 2014. február 4., kedd (MTI) - Hétfőn sem javult Nyíregyháza levegője, ezért a nyírségi nagyvárosban továbbra is a szmogriadó riasztási fokozata van érvényben - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség tájékoztatása alapján a város önkormányzatának sajtófőnöke kedden az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2014. február 4., kedd (MTI) - Hétfőn sem javult Nyíregyháza levegője, ezért a nyírségi nagyvárosban továbbra is a szmogriadó riasztási fokozata van érvényben - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség tájékoztatása alapján a város önkormányzatának sajtófőnöke kedden az MTI-vel.;

Parillák Gabriella elmondta, a szálló por 24 órás átlagkoncentrációja egymást követő három napon, azaz szombaton, vasárnap és hétfőn is túllépte a küszöbértéket. A hétvégi 123,97 és 100,96 mikrogrammos értékek után hétfőn 140,83 mikrogrammos koncentrációt regisztrált a városban lévő Széna téri mérőállomás.

A meteorológiai előrejelzések szerint a levegőminőségben számottevő javulás csak péntektől várható - közölte a sajtófőnök.

Kitért arra is, visszavonásig teljes tűzgyújtási tilalom van érvényben a megyeszékhelyen, így a kerti hulladékot és az avart sem szabad elégetni. A polgármesteri hivatal hétfőn e-mailben hívta fel az iskolák, óvodák és a szociális intézmények figyelmét a levegőminőség romlására és arra, hogy lehetőleg ne tartózkodjanak a szabadban.

A légszennyezettség további romlásának elkerülése érdekében az önkormányzat azt kéri a lakosságtól, hogy lehetőség szerint ne használják a személyautókat - főként a dízelüzeműeket -, utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalogoljanak, fűtésnél pedig a szilárd tüzelés helyett a gázt részesítsék előnyben. A egészségügyi kockázatok elkerülése érdekében főként a légúti betegségben szenvedők, az idősek és a kisgyermekek kerüljék a szabadban való hosszabb tartózkodást, a lakást pedig lehetőleg a déli, kora délutáni órákban szellőztetessék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!