Nyíregyháza hírei

2014.02.13. 19:02

Többfrontos csatát vívnak

Nyíregyháza - Greenpace road-show indult Kishantosért és a fenntartható mezőgazdaságért.

Nyíregyháza - Greenpace road-show indult Kishantosért és a fenntartható mezőgazdaságért.

A szabolcsi megyeszékhely volt az első állomása annak az országos előadás-sorozatnak, amelyet a Greenpeace rendez azért, hogy minél több vidéken élő emberrel, közösséggel ismertesse meg Kishantos sorsát, és mozgósítson annak védelmére. A Móricz Zsigmond Könyvtárban csütörtök délután megrendezett előadáson a fentieken kívül szó esett még a fenntartható mezőgazdaságról, és a helyi közösségek fontosságáról.

– A Greenpeace elkötelezetten harcol a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ 21 éve vegyszermentesen kezelt földjeinek megmaradásáért, mert számunkra ez a fenntartható mezőgazdaság mintapéldája. Ebben az Európában is egyedülálló szervezetben minden olyan érték megtalálható, ami az életképes, egészséges jövőnk biztosításának feltétele: helyi közösségi kezdeményezés alapján indult, vegyszermentes termelésével biztosítja az egészséges táplálékunkat, és védi termékeny talajainkat, vizeinket, levegőnket, az élővilágot, a biológiai sokféleséget. Mindemellett munkahelyet biztosít sokaknak, mivel vegyszerek helyett emberi munkaerőt használ. Az ilyen típusú biogazdaságok tényleges támogatására, és minél szélesebb körű elterjesztésére van szüksége Magyarországnak - mondta Rodics Katalin, a Greenpeace regionális kampányfelelőse.

További részleteket lapunk február 15-i számában olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!