Nyíregyháza hírei

2014.02.20. 12:28

Valóságot tükröző munkanélküliségi statisztikát javasol a Jobbik

Nyíregyháza – A kormány folyamatosan azt szajkózza, hogy hihetetlen eredményeket értek el a munkanélküliség visszaszorítása terén: KSH adatok szerint 4,12 millió a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 9,3 százalékra csökkent.

Nyíregyháza – A kormány folyamatosan azt szajkózza, hogy hihetetlen eredményeket értek el a munkanélküliség visszaszorítása terén: KSH adatok szerint 4,12 millió a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 9,3 százalékra csökkent. A Jobbik ezzel nem ért egyet, ezért határozati javaslatot nyújtottunk be az országgyűlésnek, aminek lényege, hogy új mutatószámot találjanak ki a munkanélküliség mérésére, és amely hitelesen reprezentálná a foglalkoztatottak és az állástalanok számát. Az új mutatószámnak azt kellene tartalmazni, hogy valójában hányan szeretnének dolgozni, és hányan nem találnak közülük munkahelyet – öt csoportot érintve: az inaktív, regisztrációból már kiesett munkanélkülieknek, a regisztrált munkanélkülieknek, a külföldön dolgozóknak, a közmunkásoknak és azoknak az oktatásban résztvevőknek, akik munkanélküliként választották ezt az alternatívát – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő-jelöltje.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!