Nyíregyháza hírei

2014.03.25. 13:24

Az első kockák már futószalagon!

Nyíregyháza - A világ egyik legzöldebb gyárát avatták fel Nyíregyházán.

Nyíregyháza - A világ egyik legzöldebb gyárát avatták fel Nyíregyházán. Egy év megfeszített munka eredményeként felépült a LEGO legújabb gyára, melyet Nyíregyházán avattak fel kedd délután neves vendégek, és természetesen gyerekek jelenlétében.

A LEGO Manufacturing Kft. 2008 óta üzemeltet termelési egységet a nyírségi megyeszékhelyen, ám most 60 milliárd forintos beruházással saját bázist hozott létre. A minden részletében XXI. századi komplexum gyárindító gombját gyerekek rakták össze, mellyel együtt indította el a termelést Orbán Viktor miniszterelnök, Bali Padda, a LEGO Csoport ügyvezető alelnöke, Jesper Hasselund gyárigazgató és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.


Orbán Viktor beszédében kiemelte: Minden termelő beruházás kedves az országnak


Az eseményen Orbán Viktor is részt vesz. A miniszterelnök nyíregyházi fogadtatásáról saját facebook profilján is beszámol:

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!