Nyíregyháza hírei

2014.03.07. 09:41

Égő házból mentettek a rendőrök

Kigyulladt egy társasházi lakás Nyíregyházán, egy rendőr főtörzsőrmester a karjában mentett ki egy kétéves gyereket - adta hírül a police.hu.

Kigyulladt egy társasházi lakás Nyíregyházán, egy rendőr főtörzsőrmester a karjában mentett ki egy kétéves gyereket - adta hírül a police.hu. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője jutalomra terjesztette fel Márton Tamás r. főtörzsőrmestert, Mokánszki Noémi r. főtörzsőrmestert, Nádasdi Tibor r. őrmestert és Dankó Klára r. főtörzsőrmestert, akik saját testi épségükkel nem törődve, a tűzoltókkal együtt menekítették ki a lakókat 2014. március 4-én, amikor a megyeszékhelyen kigyulladt egy társasház nyolcadik emeleti lakása. Dankó Klára r. főtörzsőrmester a karjaiban hozott ki egy kétéves gyermeket az egyik lakásból.

Két lakás vált lakhatatlanná, a mentők három embert, köztük a kigyulladt lakás 77 éves tulajdonosát szállították kórházba füstmérgezés gyanújával. Az egyenruhások gyors beavatkozásának köszönhetően más nem sérült meg. Húsz lakónak kellett elhagyni az épületet, többségük már visszatérhetett. Az eljárás jelen adatai szerint a tüzet bekapcsolva felejtett gáztűzhely okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!