Nyíregyháza hírei

2014.03.17. 12:59

Felmenő rendszerű elsősegélynyújtó verseny

Nagyhalász, Nyíregyháza, Záhony - A Magyar Vöröskereszt idén már a 43. alkalommal rendezi meg az Országos Elsősegélynyújtó Versenyét.

Nagyhalász, Nyíregyháza, Záhony - A Magyar Vöröskereszt idén már a 43. alkalommal rendezi meg az Országos Elsősegélynyújtó Versenyét.

A karitatív szervezet tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése. A versenyt 5 fős iskolai vagy közösségi csapatok részére hirdették meg, három kategóriában: gyermek (10-14 éves), ifjúsági (14-18 éves) és felnőtt (18+) korosztályban. A verseny 3 fordulóból áll (területi forduló, megyei forduló, országos döntő). Kategóriánként az első helyezett csapatok jutnak tovább a következő fordulóba. A verseny szakmai anyaga valamennyi kategóriában: Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek (Magyar Vöröskereszt 2011.), valamint az általános vöröskeresztes ismeretek. A területi fordulók után a megyei döntőt április 12-én, szombaton Nagyhalászban rendezik meg, míg az országos döntőnek idén május 16-18-án Nyíregyháza nyújt otthont.

 - Tancsik Róbert - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!