Nyíregyháza hírei

2014.03.04. 08:39

Jó ütemben épül a „jövő kórháza”

Nyíregyháza - A tömbkórházban elsőként az új Onkológiai Centrum kap helyet.

Nyíregyháza - A tömbkórházban elsőként az új Onkológiai Centrum kap helyet.A tervek szerint halad az építkezés a Tömbkórház Projekt keretében a Jósa András Oktatókórház területén, amelyet Mangol Csilla főigazgató dr. Vinnai Győző kormánymegbízottal tekintett meg hétfőn délelőtt.

A kivitelezői munkálatok az elmúlt év végén kezdődtek el, és az enyhe télnek köszönhetően a megfelelő ütemben zajlanak. A beruházásban a megyei vállalkozók is szerephez jutottak, jelenleg 10 megyei cég dolgozik a helyszínen.

A jövő kórházát létrehozó bruttó 15 milliárdos projektben a használhatóság, a praktikus megoldások, a kényelemérzet, a méltó és betegközpontú ellátás az olyan alapvető elvárások közé tartozik, amelyeknek eleget kell tenniük a XXI. századi egészségügyi intézményeknek. A kórházban jelenleg szétszórt pavilonrendszerekben történik a gyógyítás, amelyek nagy része elavult és korszerűtlen.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!