Nyíregyháza hírei

2014.03.27. 17:27

Tovább zeng a Mandala dala

Nyíregyháza - A vidéket járó utazószínház tagjai egy emberként, közös célért küzdenek: ez pedig a nézők „meghódítása”.

Nyíregyháza - A vidéket járó utazószínház tagjai egy emberként, közös célért küzdenek: ez pedig a nézők „meghódítása”.

A Mandala Dalszínház 22 éve utazószínházként járja az ország, de főleg az észak-alföldi régió kistérségi központjait, városait, kistelepüléseit, falvait, a legnehezebb anyagi körülmények között élőkhöz is eljuttatva a színházi kultúrát.

– Elsősorban gyermek- és ifjúsági színház vagyunk, amely interaktív előadások bemutatásával, drámapedagógiai eszközök segítségével, a színház formanyelvén igyekszik oktatni, nevelni, szórakoztatni – mondja Bódis Gábor, a mintegy 30 állandó taggal és közel 70 fős tettre kész „holdudvarral” rendelkező, színházi előnevelő missziót is teljesítő Mandala Dalszínház ügyvezetője.

Új játszóhely után néztek

– Összetartó, egymást segítő, közös célért küzdő társulat a miénk, a cél pedig nem más, mint a nézők „meghódítása”, figyelmük, szeretetük és elégedettségük elnyerése. Minden előadás előtt idősek és fiatalok sokasága szavaz bizalmat nekünk azzal, hogy jegyet vásárol, ezt igyekszünk meghálálni nekik a színvonalas, népszerű, látványos, zenés köntösben tálalt darabokkal megyénk kis- és nagytelepülésein, olykor pedig a megye- és országhatáron is túl. Büszke vagyok rá, hogy immár több mint két évtizede a vidék színházaként tartanak számon minket, akik pedig megnézik egy-egy gyermek-, ifjúsági, történelmi darabunkat, jó hírünket viszik tovább. Vallom, hogy az elégedett néző a legjobb és leghitelesebb ajánlólevél, nem csoda, hogy teljes erőbedobással értük dolgozunk – meséli Bódis Gábor.

Az ügyvezető elárulta: a Váci Mihály Kulturális Központ átalakítási, felújítási munkálatainak ideje alatt sem tette le a lantot a dalszínház, január óta a Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának Zilahi-terme a társulat állandó játszóhelye.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!