Nyíregyháza hírei

2014.03.05. 08:36

Vita a város virágai körül

Nyíregyháza - A v@rosvitás levelezők sok helyen indokolatlannak tartják a fakivágást.

Nyíregyháza - A v@rosvitás levelezők sok helyen indokolatlannak tartják a fakivágást. A Vasvári és a Dohány utcán is öncélúan történt a fák kivágása – reagált dr. Simon László Rendes Sándor szavaira. A sajtószóvivő lapunknak azt nyilatkozta, hogy csak a legvégső esetben vágnak ki fákat. „A Vasvári Pál utcán elég széles a járda, hogy 2-3 gyalogos és 2 biciklis elférjen egymás mellett – írta Simon László, aki szerint elég lett volna egy sárga csíkot felfesteni. „Erre mi történt? A városközpont felől nézve nem balra szélesítették ki a kerékpárutat (ahol bőven lett volna hely és egy fát sem kellett volna kivágni), hanem jobbra, ahol egy kb. 50 cm-es szélesítés miatt vagy 15 fát irtottak ki az utca mindkét végén”.

Nem csökkent, hanem nőtt

Rendes Sándor egy összesített listát küldött arról, hogy 2010 óta mi történt a városban a zöldfelületekkel, parkokkal – ezt láthatják a keretes anyagban. Azt írta, az elmúlt 3,5 évben nemhogy csökkent volna a város faállománya és a zöldterületek nagysága, hanem soha nem látott mértékben növekedett.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!