Nyíregyháza hírei

2014.04.09. 14:20

A tavaszi zsongás hírei a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskolában

Nyíregyháza - Az Oktatási Hivatal felkérésére a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola rendezte meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt és finanszírozott V. Országos Drámajáték-Színjáték Versenyt, amelyen egyéni és kiscsoportos formában vehettek részt a tanulók.

Nyíregyháza - Az Oktatási Hivatal felkérésére a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola rendezte meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt és finanszírozott V. Országos Drámajáték-Színjáték Versenyt, amelyen egyéni és kiscsoportos formában vehettek részt a tanulók. A rendezvénynek a Korányi Frigyes Gimnázium drámatagozata adott otthont és támogatta azt Nagykálló Város Önkormányzata. A versenyt Juhász Zoltán, Nagykálló polgármestere nyitotta meg. A következő településekről érkeztek vendégek: Dévaványa, Százhalombatta, Mágocs, Szeghalom, Budapest, Szolnok, Tiszalúc, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza – összesen 103 tanuló vett részt a tanulmányi versenyen.

A zsűri tagjai Perényi Balázs drámapedagógus, rendező,  Püspöki Péter drámapedagógus színjáték-rendező és Császári Viktória drámapedagógus voltak.

A Vásárhelyi László AMI tanulói ismét sok díjjal büszkélkedhetnek:

Jenei Johanna, az  I. korcsoportban 2. helyezést ért el.

Gunyecz Anna Piroska a III. korcsoportban 3. helyezést ért el.

Mindketten Mócsánné Nagy Ágnes tanítványai.

A drámatagozatos kategória IV.  korcsoportjában az alábbi eredmények születtek:

I. helyezés: Szondi Bence

II. helyezés: Kul Eszter

III. helyezés: Madura Máyás

Különdíj: Szondi Bence

Felkészítő tanár: Demarcsek Zsuzsa

II. helyezés Vékony Brigitta

Felkészítő tanár: Kuthy Patrícia és Demarcsek Zsuzsa

Az Országos Népzenei Tanulmányi Versenyen a döntőbe jutott és ott 3. helyezést ért el Girhiny Sára, akinek a felkészítését a TÉT – Regionális Tehetségsegítő Tanács támogatta. Felkészítő tanár: Bárdosi Ildikó népdalénekes.

Elkezdődött a moderntáncosok felmenő rendszerű versenye is.  A Magyar Látványtánc Sportszövetség által szervezett versenyen 2014. március 8-án  Hajdúböszörményben a Dance-M csoport tagjai felnőtt korcsoportban a Székfoglaló című koreográfiával első helyezést értek el, az Érintőpontok című koroegráfia pedig második lett. Felkészítő tanár és koreográfus Miskolczi Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!