Nyíregyháza hírei

2014.04.07. 08:58

Életkorok, évek, voksok

Megilletődve lépték át a szavazókörök küszöbét vasárnap azok a fiatalok, akik első alkalommal élhettek szavazati jogukkal. Érdeklődve néztek szét, hogy hová kell állniuk, mit kell csinálniuk. Ez a félénkség azonban a következőre már elmúlik, aztán pedig rutinos szavazókká válnak, amint túl lesznek néhány választáson. Igaz, akkorra jócskán benne lesznek a korban is - M. Magyar László jegyzete.

Megilletődve lépték át a szavazókörök küszöbét vasárnap azok a fiatalok, akik első alkalommal élhettek szavazati jogukkal. Érdeklődve néztek szét, hogy hová kell állniuk, mit kell csinálniuk. Ez a félénkség azonban a következőre már elmúlik, aztán pedig rutinos szavazókká válnak, amint túl lesznek néhány választáson. Igaz, akkorra jócskán benne lesznek a korban is - M. Magyar László jegyzete. Az évek múlásával bölcsebbek, tapasztaltabbak lesznek, s visszaemlékezve az első szavazásukra, már jóval okosabbak is. Talán majd éppen az első szavazásra készülő gyermekeiknek fogják mesélni, hogy ők bizony 18-20 évesen milyen jól is választottak. Bár az is meglehet, hogy éppenséggel arról panaszkodnak majd utódaiknak, ha visszaforgathatnák az idő kerekét, akkor bizony teljesen másképpen döntenének.

Megismételhetetlenek azonban a történelmi események, a múltat nem lehet újraírni, legfeljebb már csak a tanulságokat vonhatjuk le a tettekből. Hogy ki hogyan döntött vasárnap ott a szavazófülkében, hogy milyen hatással lesz voksa a jövőnkre, azt majd az idő dönti el.

Legyen bármi is a szavazás eredménye, mindenki úgy szavazott, ahogyan a szíve, a lelkiismerete diktálta...

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!