Nyíregyháza hírei

2014.04.11. 10:31

Irány a szavalófülke!

A kampány-finanszírozásról kellett volna jegyzetet írnom, de látva a támogatásra kiosztott összeget, elment a kedvem az egésztől. Az országos listát állító pártok ugyanis közel 6 milliárd forintot költhettek arra, hogy meggyőzzenek bennünket arról: csak ők képesek az országot vezetni, ezeket a forintokat pedig mi adtuk össze. Ez iszonyú sok pénz, aminek máshol sokkal nagyobb haszna lett volna - Száraz Ancsa jegyzete.

A kampány-finanszírozásról kellett volna jegyzetet írnom, de látva a támogatásra kiosztott összeget, elment a kedvem az egésztől. Az országos listát állító pártok ugyanis közel 6 milliárd forintot költhettek arra, hogy meggyőzzenek bennünket arról: csak ők képesek az országot vezetni, ezeket a forintokat pedig mi adtuk össze. Ez iszonyú sok pénz, aminek máshol sokkal nagyobb haszna lett volna - Száraz Ancsa jegyzete. Tegyék a kezüket a szívükre: azért szavaztak arra, akire szavaztak, mert látták a plakátját? Vagy mert a postaládából kivették a kiadványát? Abban sem vagyok teljesen biztos, hogy ez a pénzt valóban csak arra költötték, amire lehetett, bár az is tény, hogy Pilinszky most nem írhatott volna plakátmagányban ázó éjjelekről, plakáterdőből ki sem látszókról annál inkább.

Én éppen ezért a szavazófülkénél most szívesebben írok szavalófülkéről – meggyőződésem, hogy mindkettőt többen kellene látogatnunk. Az utóbbit ma különösen, egy nagyon nagy költő születésnapja tiszteletére. Mert aki a verset szereti, többet ért a világból, és ez az össze-visszakuszálódott mindennapokban jól jöhet. Ezért arra biztatok mindenkit, hogy ha máskor nem is, de ma olvassanak el egy verset.

Vegyenek le egy kötetet a polcról, keressenek rá kedvenc költőjükre az interneten vagy hallgassanak meg egy hangoskönyvet, mondjuk azt, amelyen Galkó Balázs József Attilát szaval. És szavazzanak, ha kedvük tartja. Ne milliárdokért kampányoló pártokra, hanem versekre, előadókra. Szerintem jobban járunk.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!