Nyíregyháza hírei

2014.04.02. 08:50

Jegyzet: Orosz rulett

Kikerekedett szemekkel álltam fel a hét eleji megyeházi sajtótájékoztató után, ahol a Magnit nevű orosz cég egyik prominens képviselője pókerarccal közölte: 1500–2000 munkahelyet hoznának létre azzal, hogy egy logisztikai központot létesítenek a határ közelében. Azt senkinek sem kell ecsetelni, mit jelenthet ez a megyének - Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

Kikerekedett szemekkel álltam fel a hét eleji megyeházi sajtótájékoztató után, ahol a Magnit nevű orosz cég egyik prominens képviselője pókerarccal közölte: 1500–2000 munkahelyet hoznának létre azzal, hogy egy logisztikai központot létesítenek a határ közelében. Azt senkinek sem kell ecsetelni, mit jelenthet ez a megyének - Tarnavölgyi Gergely jegyzete. Egy dolog miatt azonban megmaradnék óvatos duhajnak. Pontosan emlékszem arra, mi is történt három-négy évvel ezelőtt, amikor egy ukrán cég kecsegtette a fényeslitkeieket egy acélhengermű megépítésével.

Azóta tudjuk, az üzlet - az ukrán indoklás szerint a makro- és mikrogazdasági helyzet miatt – kútba esett, az akkor beígért ezer munkahely reménye szertefoszlott. Mindezek ellenére mégis azt mondom, még egyszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba! Hogy Oleg Sidnin-t, a Magnit fuvarozási osztályának vezetőjének szavait idézzem, „fél év múlva kezdődhet el maga a beruházás”.

Bízom benne, azok, akiknek a dolguk, mindent megtesznek, hogy idevonzzák (a magnit szó magyarul mágnest jelent) a befektetőt és a munkahelyeket. Mert kell nekünk, mint egy falat kenyér. Ha mégse jönne össze, akkor marad a feketeleves. Egy biztos: az oroszok már a spájzban vannak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!