Nyíregyháza hírei

2014.04.03. 11:43

Lovagkereszt a karnagynak

Nyíregyháza, Budapest - Bakó Levente számára az igazi kikapcsolódást a szakmai munka sokfélesége, változatossága jelenti.

Nyíregyháza, Budapest - Bakó Levente számára az igazi kikapcsolódást a szakmai munka sokfélesége, változatossága jelenti. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje díjat vehette át a márciusi nemzeti ünnepünk alkalmából a Művészetek Palotájában Bakó Levente nyíregyházi származású trombitaművész, művészeti vezető, zenekari előadóművész. A legújabb elismerés minden bizonnyal odakerül majd több Artisjus-díj, a Liszt Ferenc-díj és Prima Junior Díj mellé.

A díjak sorában hol foglal helyet a lovagkereszt? - faggattuk Bakó Leventét, aki zenei tanulmányait a nyíregyházi zeneiskolában kezdte, majd 1991 és 95 között a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola zeneművészeti tagozatán tanult trombitálni Nagy Gyula irányításával. 1995-ben nyert felvételt Budapestre a Zeneakadémiára, egy év múlva pedig megalapította a ma már világhírű Ewald Rézfúvós Együttest, melynek mai napig is első trombitása és művészeti vezetője.

- Az elmúlt időszakban kapott díjakat, elismeréseket mindig a rézfúvós együttes érdemelte ki, azonban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztet már személy szerint én kaptam, mint az Ewald vezetője. Úgy gondolom azonban, hogy a díj nemcsak annak a munkának az elismerése, nemcsak az elkészített tíz hanglemeznek szól, hanem mindannak a tevékenységnek, amit az elmúlt évtizedben végeztem. A barátaimmal például 2004-ben létrehoztuk a Szatmári Rézfúvós Zenei Fesztivált, majd 2008-tól rendszeresen szervezem a Varasdy Frigyes Országos Főiskolai-Egyetemi Trombitaversenyt. Ezek a rendezvények sok zenészt megmozgattak, a mindenkori legjobb zenészek találkozhattak ezeken a fesztiválokon, versenyeken.

A további részletek a Kelet-Magyarország 2014. április 3-i számában, valamint a kelet.hu honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!