Nyíregyháza hírei

2014.04.02. 08:49

Megkérdeztük: Ön szerint elég toleráns a társadalom a betegekkel szemben?

Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, hogy szerintük elég toleráns-e a társadalom a betegekkel szemben.

Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, hogy szerintük elég toleráns-e a társadalom a betegekkel szemben. – Nem minden esetben – válaszolta a nyíregyházi Csordás Regina, s hozzátette: – Sokan megbámulják őket. Az emberek egyáltalán nem tapintatosak. A nagykállói Simkó Panna szerint vannak, akik félnek a szellemileg vagy testileg sérültektől. – Egyszerűen el kellene fogadni őket olyannak, amilyenek. – Lehet, hogy az autisták nem tudják bekötni a cipőjüket, de van olyan terület, amiben felülmúlhatatlanok. Mindegyikőjüknél ki kellene deríteni, hogy miben a legjobb, és támogatni az érvényesülésüket – felelte Gurbán Tamás.

Szendrei Istvánné gyógypedagógus, úgy gondolja, a társadalmi tolerancia mértéke a betegségtől függ. – Az emberek gyakran nem értik meg az autistákat, mert nem ismerik az okát annak, hogy miért ilyenek. Az autizmus viselkedészavarokban nyilvánul meg, amit az emberek nem mindig tudnak elfogadni. – A magyarok sajnos nem azok, ellentétben a külföldiekkel, akik sokkal toleránsabbak a betegekkel szemben. Mi mindentől idegenkedünk, ami eltér a „normálistól” – vélte az orosi Márföldi János. – Az emberek egyre inkább elfogadják a beteg társaikat, bár vannak, akik még ma sem tudják, hogyan viszonyuljanak hozzájuk – mondta Kecső Péter.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!