Nyíregyháza hírei

2014.05.21. 16:45

Fidesz-sajtótájékoztató: A cél a nemzetegyesítés Európában

Nyíregyháza – Megtisztelő, de nehéz feladat elé nézek, hiszen Ukrajnában, egy nem EU-s tagországban kívánom képviselni a kárpátaljai magyarok érdekeit.

Nyíregyháza – Megtisztelő, de nehéz feladat elé nézek, hiszen Ukrajnában, egy nem EU-s tagországban kívánom képviselni a kárpátaljai magyarok érdekeit. Az EP-be bekerülve ezeknek az embereknek a problémái, jogsérelmei autentikus módon jelennek meg rajtam keresztül a brüsszeli színtéren, hiszen magam is Kárpátalján élek. Személyem tehát kapocs lesz, és remélem, hogy több éves törekvéseink, mint a nyelvhasználati jog, a képviselet, az oktatási rendszer színvonalának javítása előtérbe kerülnek és megoldódnak. Nagyon fontos a magyar-magyar kapcsolatok ápolása is, hogy a kulturális-tudományos vagy a kulturális-diplomáciai együttműködéseken keresztül egy élő kapcsolat jöjjön létre a határmenti, szabolcs-szatmár-bereg megyei és a kárpátaljai régió között, s hogy folytatódjanak azok a programok, melyek már korábban elindultak, és amelyek a kárpáraljai magyarság fennmaradását eredményezik – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Bocskor Andrea, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltje.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!