Nyíregyháza hírei

2014.05.21. 09:44

Hogyan tovább, honatyák?

Nyíregyháza - Leköszönő ország­gyűlési képviselőket kérdeztünk a hogyan továbbról.

Nyíregyháza - Leköszönő ország­gyűlési képviselőket kérdeztünk a hogyan továbbról. Az új parlamenti ciklusban kevesebb országgyűlési képviselőt ad megyénk az előző négy esztendőhöz képest, így dr. Veres János, Juhász Ferenc (MSZP), Fülöp István, Kozma Péter, dr. Kovács Ferenc, dr. Karakó László, Lipők Sándor, Lakatosné Sira Magdolna, Román István, Seszták Oszkár (Fidesz) és dr. Kiss Sándor (Jobbik) már nem tagja a május elején megalakult új Országgyűlésnek.


Dr. Kiss Sándor: Maximális fordulatszámmal részt veszek a pártépítésben.


Néhány leköszönő honatyának feltettük a kérdést: hogyan tovább?

A járást igazgatja tovább

Fülöp István volt fideszes országgyűlési képviselő elmondta: a Mátészalkai Járási Hivatal irányítása mellett a civil szférában is sok a tennivalója. – A barátaimmal közösen alapított Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnökeként különböző rendezvények, jótékonysági akciók szervezésén és lebonyolításán dolgozom. Emellett a Mátészalkai Sport Egyesület, az MMTK elnökeként nyolc szakosztály pallérozódik a felügyeletem alatt, de a Hatos Iskoláért Alapítvány kuratóriumának elnöke is vagyok.

A civil életben korábban vállalt munkáimat tehát jó szívvel folytatom tovább – engedett bepillantást a mindennapjaiba Fülöp István.

Közeli és távoli tervek

– Ahogy korábban is tettem: szeretnék önkormányzati közigazgatási területen tevékenykedni – mondta rejtélyes szűkszavúsággal Kozma Péter, aki mint kifejtette, mindig ezen a területen dolgozott: a rendszerváltás előtt a tanács hivatalnokaként, majd jegyzőként, országgyűlési képviselőként munkálkodott, ezután a megyei közgyűlés alelnöke lett, végül ismét a parlamentben foglalhatott helyet.

– A politika, a jogalkalmazás, a közigazgatás és az önkormányzat az a közeg, ahol munkámmal hozzá tudok járulni a megye sikeréhez, hiszen mindig ezt csináltam, ez érdekel és ehhez értek – tette hozzá a volt fideszes ország­gyűlési képviselő.

Juhász Ferenc megkeresésünkre röviden annyit mondott: még nem tudja, mihez kezd a jövőben, de a tervei között szerepel, hogy megéljen valamiből.

– Amiből a diplomáimat szereztem, azokhoz már nem nagyon értek, amihez meg értek, azt egyelőre nem nagyon csinálhatom, úgyhogy ez egy nagy dilemma, de nyilván meg fogom oldani – válaszolta az MSZP korábbi országgyűlési képviselője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!