Nyíregyháza hírei

2014.05.07. 14:43

Nehézkes szakítás

Nyíregyháza - Bár a türelmi idő lejárt, továbbra is számos politikus mosolyog ránk villanyoszlopokról, házfalakról, óriásplakátokról.

Nyíregyháza - Bár a türelmi idő lejárt, továbbra is számos politikus mosolyog ránk villanyoszlopokról, házfalakról, óriásplakátokról.

Az országgyűlési választáson indult jelölteknek és pártoknak a választási törvény előírása értelmében a szavazás napja után egy hónapon belül, vagyis május 6-án 16 óráig kellett eltávolítaniuk a kampányidőszakban közterületeken elhelyezett plakátjaikat. Ha a hirdetményeket nem távolítják el időben, az önkormányzatoknak kell eljárniuk, akik ennek költségét kiszámlázhatják. A törvény ugyanúgy vonatkozik a nyertes, dobogós helyezést elért pártokra, jelöltekre, mint azokra, akik nulla százalékot értek el a választásokon.

Úgy a megyében, mint a megyeszékhelyen továbbra is számos politikus mosolyog ránk villanyoszlopokról, házfalakról, óriásplakátokról. Amennyiben a közterület felügyelők felszólítására sem tüntetik el a politikai hirdetésüket, és az önkormányzat szedeti le azokat, könnyen arcukra fagyhat a mosoly, a költségeket ugyanis kiszámlázzák a pártnak. A jogsértés tényét a hatáskörrel rendelkező választási bizottságnak kell megállapítania.

– A Jobbik Magyarországért Mozgalom a rend és törvényesség pártjaként nemcsak a kampány során tartotta fontosnak, hogy tisztességesen és jogkövető módon, példamutatóan járjon el, ugyanezt a hozzáállást és magatartást tanúsítjuk most, a „plakátháború” végeztével is – mondta el érdeklődésünkre Bakó József kampányfőnök.

– Tagjainktól és aktivistáinktól azt kértük, hogy gyorsan és maradéktalanul, lehetőleg a határidő lejártáig távolítsák el jelöltjeink politikai hirdetéseit a közterületekről. Ennek tudomásom és tapasztalataim szerint – legalábbis Nyíregyházán, az 1. számú „Balczó-körzetben” – szinte maradéktalanul eleget tettek – tájékoztatott a kampányfőnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!