Nyíregyháza hírei

2014.05.23. 08:26

Szabad utat kapott a civil szektor

Nyíregyháza - A civilek, az önkormányzatok és az állam közötti partnerséget erősítenék tovább.

Nyíregyháza - A civilek, az önkormányzatok és az állam közötti partnerséget erősítenék tovább. – A megyei önkormányzat igyekszik bevonni a civil szektort abba a tervezési folyamatba, mely a következő uniós költségvetési ciklus forráselosztására vonatkozik. Folyamatosan igyekszünk felmérni a szervezetek igényeit, bevonjuk őket is a tervezésbe, a felmerülő igényeket pedig lehetőség szerint beépítjük a területfejlesztési operatív programokba. Ebben nyújt segítséget az az uniós projekt, melyre az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen pályáztunk – mondta el lapunk érdeklődésére Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, aki hozzátette: minden járási központban tartanak majd fórumot azért, hogy a civil szféra is beleszólhasson a tervezésbe.

Még tovább mélyíteni

Csütörtökön a megyei önkormányzat vendége volt dr. Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, aki szerint még tovább kell mélyíteni a kapcsolatot az állam, az önkormányzatok és civilek között.

– Az előző kormányzati ciklusban megalakult egy makroszintű fórum, a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács. Az ebben folyó munkát szeretnénk levinni települési szintre. Az államtitkárság egy külön pályázatot hirdetett, melynek segítségével helyi párbeszédet tudunk folytatni a civilekkel – fogalmazott dr. Latorcai Csaba.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!